2013. szeptember 11., szerda

7. Fejezet - "Vége van..."



-Furcsa vagy.- méregetett velem szemben ülve Haley.
Mosolyogva fújtam a kanalamban lévő húslevest. Néha már akaratlanul is anyára emlékeztetett, sok időt töltött velünk.
Összeszorítottam ajkaimat, és visszafojtva mosolyogtam. Mióta Harry elment, képtelen voltam abbahagyni a vigyorgást.
-Valami történt.- állapította meg merengve, arcomat tanulmányozva.- Hetedik osztályban voltál ilyen utoljára, mikor Thomas… Te úristen!- szemei elkerekedtek, a kanál kiesett a kezéből.- Csak azt ne mondd, hogy szerelmes vagy!- ha nem ismerném, azt hinném, hogy szívrohama van.
-Nem!- pislogtam rá őszintén.
-Lefeküdtetek.- dőlt hátra a székben, közben halál komoly arccal találgatott.
-Nem!!- tiltakoztam hevesebben, bár a hangom néhol még elcsuklott.
-Megszegted a saját szabályaid Elizabeth… most már csinálhatsz bármit.- mosolyodott el.
Hogy utálom, mikor a rendes nevemen szólít…
-Én nem szegtem meg… csak jól érzem magam mellette.- kevergettem a levesem, ő pedig halkan felnevetett.
-Magadat átverheted, de engem nem tudsz.- könyökölt fel az asztalon, és szemeit az enyémekbe vájta.

.:Harry szemszöge:.

Próbáltam besurranni a házba, de Louis keresztbefont karokkal állt a bejárati ajtó előtt. Halkan sóhajtottam egyet, és körbenéztem, hátha több szigorú szempárral találkozok, de csak ketten voltunk.
-Taylor itt járt.- nekidőlt a falnak, és Louis vicces oldalát elnyelte a föld. Ritkán volt ilyen komoly, és emiatt aggódni is kezdtem.
-Ugye nincs itt?- suttogtam, majd félve pillantottam fel az emeletre. Összeszűkített szemekkel rázta fejét.
-Azt mondta, ma már többször is beszéltetek. Hogy lehetséges ez, Harry?- hangja számon kérő volt.
-Egész nap hívogatott. Csak azért vettem fel kétszer, hogy a tudtára adjam, hogy nem vagyok rá kíváncsi!- hirtelen kitört belőlem az egész napi feszültség, amit ügyesen eltitkoltam Effy elől.
-És Effy ehhez mit szólt?- vonta fel szemöldökét.
Lehajtottam a fejem, és a cipőm orrát kezdtem fixírozni.
-Ne szórakozz vele, Effy csodálatos lány… Ha te ezt nem veszed észre, inkább hagyd békén.- két kezét a vállaimra tette, átható tekintete az enyémbe fúrta magát.
-Csak rá tudok gondolni, egyszerűen…- elharaptam a mondatot, ugyanis akaratlanul bukott ki belőlem. Louis szélesen elvigyorodott, és már vinnyogni is kezdett.
-Louis az isten szerelmére, valaki aludni szeretne!- kiabált felénk a lépcső tetején megállva Zayn.
-Harry szerelmes, Zayn!- közölte vele Loui, most már elmélyítve hangját. Zayn két pislogás között megvakarta a kócos haját, majd fogta magát, és visszament a szobájába.
-Mit akart Taylor?- érdeklődtem, közben a konyha felé vettem az irányt, Louis a hátam mögött csoszogott.
-Egyesíteni kettőtök mindent kibíró, mindent legyőző, erős, és tiszta szerelmét.- könyökölt a pultra, de közben óriási vehemenciával kapálózott.
Szerencse, hogy Effynél voltam.
Egy kisebb fintorral néztem Louisra, közben kivettem a hűtőből egy üveg vizet.
-Elküldted?
-Úgy kellett kitaszigálni az ajtón, kétszer rá is csaptam az ajtót, de meg se kottyant neki. Nem tudom miből van ez a nő…- kissé rémült volt a tekintete, de tudtam, hogyha Taylorról van szó, Louis az első, aki kézzel-lábbal ellenkezik ellene.
-Remélem holnap nem jön.- sóhajtottam, majd felsétáltam a szobámba.
Az ágyra vetődtem, és míg a plafont bámultam, képtelen voltam kiverni a fejemből az arcát, ahogy lehunyt szemekkel, és édes mosollyal az arcán várja, hogy megcsókoljam…

.:Effy szemszöge:.

-Van valakije!- csapott az asztalra indulatosan Haley, és hátradőlt a székben.
Elgondolkodva húztam fel lábaimat a székre, fejemet a térdemre támasztottam.
-Gondolj csak bele… Már aznap este is folyton eltűnt, mikor megismerted, és ezek a hívások…- gondolkodott reálisan Haley, de én egyáltalán nem akartam.
-Lehet, hogy csak a munkájuk miatt hívták…- érveltem bátortalanul.
-Én azért utána járnék a helyedben. Csak van valami az interneten a nőügyeiről.- pattant fel a székből, és a laptopomért sétált. Pár perccel később már mellettem ült, és beírta Harry nevét a keresőbe.
-Ez őrültség, ő se kutat az én exeim után.- toltam odébb a laptopomat, de Haley megfogta, és visszahúzta elénk.
„Taylor Swift rejtett üzenete Harry Stylesnak az új lemezén”
Csendben néztük a kijelzőt, mindketten elképedve pislogtunk.
-Nem akarom elolvasni.- hátradőltem a székben, és csalódottan néztem barátnőmre.
-Taylor kedvelte, és Harry hivatalossá akarta tenni a kapcsolatukat, még mielőtt Ausztráliába utaztak…- olvasta Haley ügyet se vetve rám.
-Ilyenkor utállak.- vágtam közbe, dörmögve.
-Harry más lányokkal csókolózott, míg turnén voltak, és ezt Taylor megtudta.- bújta a gépet továbbra is, én pedig hitetlenkedve bámultam ki a fejemből.- Harry üzenetekkel bombázta őt, hogy ne higgyen a pletykáknak…
Haley hátradőlt a székben, és egy „én megmondtam” nézéssel méregetett.
-És te ezt elhiszed?- mutattam a laptopra fintorogva. Az egyik legfalsabb oldalra kattintott, köztudottan csak kitalációk voltak itt.
-Némi igazságalapja lehet.- rántotta meg vállát.
Csend volt a lakásban, csak az óra mutatójának ütemes kattogása hallatszott, de a fejemben gondolatok keringtek a tegnapi napról. Hátradőltem az ágyamba, és félresöpörtem a ruhakupacot. Harry kevesebb, mint tíz perc múlva itt lesz, de nekem fogalmam sincs, mibe menjek. Izgatott voltam, hogy újra láthatom, de izgultam amiatt is, mit fog válaszolni, ha rákérdezek Taylorra. Tisztázni akartam a kételyeimet, még ha ő nem is gondolja komolyan, ami kettőnk közt alakul, nekem tudnom kellett az igazat.
Még mielőtt összetörné a szívem, ki kell szállnom.
Felpattantam az ágyról, és találomra kivettem egy koptatott farmert a szekrényből, egy hófehér pólót, és a farmerkabátomat. Gyorsan átöltöztem, kifésültem a hajam, és gyorsan visszapakoltam a többi cuccomat a szekrénybe.
Halkan kopogtattak az ajtón. Míg odasiettem, elkezdtem felhúzni a fehér dorkómat. Görnyedve, a kilincsbe kapaszkodva nyitottam ajtót, szabadon maradt kezemmel a lábamra tuszkoltam a cipőmet. Harry vigyorogva nézett végig rajtam, majd belépett a lakásba.
Mikor magamra küzdöttem a cipőimet, egy hosszú csókkal üdvözölt, én pedig szédelegve, teljesen kábultan hümmögtem egyet, mikor elhúzódott tőlem.
-Mindent összepakoltál?- kérdezte, és bekukucskált a lakásba. Értetlenkedve néztem rá, valamit nagyon keresett a szemével.
-Csak magamat hozom.- értetlenkedtem továbbra is, mire ő fejcsóválva ragadta meg derekamat, és húzott magához ugyanúgy, mint tegnap este. Kezem automatikusan a hajába csúsztattam, és játszani kezdtem göndör fürtjeivel.
-Az nem lesz elég egész hétvégére, hacsak…- beleharapott ajkaiba, és egy pajzán vigyort eresztett meg. Játékosan mellkasára ütöttem, minek hatására még közelebb húzott magához, már ha ez lehetséges volt.
-Úgy tudtam, hogy csak ma estére megyek.- ráncoltam homlokomat, mire mosolyogva ingatta jobbra-balra fejét.
-Gondoltam, velünk tölthetnéd a hétvégét. Eleanor is itthon van, és a fiúk is örülnének neked…- szemei csillogtak, míg beszélt, én pedig ha akartam volna se tudtam volna nemet mondani erre az ajánlatra.
-Akkor várnod kell néhány percet.- egy apró csók kíséretében kihámoztam magam karjai közül, és a szobámba rohantam. Összepakoltam néhány cuccot a táskámba, majd útra készen visszamentem hozzá az előszobába.
-Valamit elfelejtettem…- túrt bele kellemetlenkedve hajába, és félve pislogott rám.
-Mit?
-Tegnap megláttak a ház körül, és… tele van fotósokkal a parkoló.- húzta a száját, míg én lefagyva álltam előtte.
Lekaptam az egyik polcról a napszemüvegem, amit ő egy apró nevetéssel díjazott.
-Jobb ötlet híján…- vontam meg vállam, és a fejemre húztam a szemüveget.
-Gyorsak leszünk…- karolta át derekam, és úgy mentünk ki a lakásból. Apró puszikat nyomott a hajamra, míg lassan lemeneteltünk a lépcsőn. Mély levegőt vettem, amikor megláttam egy kisebb tömeget Harry autója, és a kapu körül.
-A hátsó kapunál megvárlak.- fordultam sarkon, ő pedig fejcsóválva, és nevetve ment ki a kapun, míg én gyáva módon, a hátsó ajtót választottam.
Mikor hátra ért, gyorsan bepattantam az autóba, de azért a szemüvegem gondosan a fejemen hagytam. Nem akartam én is az internetes pletykák áldozatává válni.
Mikor már pár perce úton voltunk, levettem a szemüvegem, és a táskámba süllyesztettem. Harry útközben lopva felém pillantgatott, én pedig a szavakat ízlelgettem… sehogy se akartam belőlem kikívánkozni a kérdés.
-Mondd csak.- mosolygott, szokásához híven, és rám figyelt pár másodperc erejéig.
-Állj félre.- mormoltam az orrom alatt, ő pedig aggodalmas arccal a lehető leghamarabb félre állt. Felém fordult, keze a kormányon pihent, és kíváncsian figyelt.
-Én nem akartam megnézni, de Haley erősködött, és én…- hadarni kezdtem, és éreztem, hogy az arcom kezd egyre jobban vörösödni.
-Effy, nyugi.- mosolyodott el halványan, és kezét nyugtatóan combomra tette. Ez nem segített a helyzetemen, még jobban felszökött a pulzusom.
-Csak annyit csörgött a telefonod tegnap, és gondoltuk utána nézünk a nőknek, akivel te…- kimondva még kellemetlenebb, és gyerekesebb volt, mint a fejemben. Borzasztóan szégyelltem magam.
-És mit találtál?- hangja továbbra is bársonyos volt, semmi harag nem volt benne.
Lesütöttem szemeimet a kezére, ami még mindig a combomon pihent.
-Taylor Swift és te…- mondtam alig hallhatóan, még mindig nem tudtam a szemébe nézni.- Nézd, engem nem érdekel, mi volt köztetek, és hogy hogy lett vége… De remélem, vége van. Ne játssz velem, Harry.
Ujjával megemelte az államat, és felé fordította a fejem. Szemei csillogtak, arca komor volt.
-Vége van. Csak te vagy nekem.- suttogta, szája széle kissé megrándult a mondat végén. Esélyem se volt reagálni az elhangzottakra, ajkai mohón vették birtokba enyémeket, de meglepően lágyan csókolt, mégis olyan érzésem volt, hogy minden létező érzelmemet magának akarja kisajátítani. A szívem őrülten kalimpált, és reméltem, hogy egy kicsit, de az övé is hasonló élményeken megy keresztül.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a blog Minda Fanni voltam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nekem is tetszik! Minda Fanni vagyok névtelen!

      Törlés
    2. Én Minda Fanni lennék, és egyszer prostinak neveztek, de ez nem igaz mert én csak pro vagyok, nem sti.

      Törlés
  2. Szerintem nagyon szar Pavlisz Regina voltam

    VálaszTörlés
  3. Hali! A nevem Jehoda Seggarc Marci, és hát ellégé bejön ez a blog. A multkor az egyik pasim mutatta és igaza volt tényleg nagyon király *-*

    VálaszTörlés